Hielspoor genezen

Hielspoor is een vervelende en ook hardnekkige aandoening. De pees die onder de voetrug aan de onderzijde van de voet loopt, is pijnlijk en geïrriteerd. In sommige gevallen geneest hielspoor wel, maar vaak genoeg blijft het een zwakke plek, een klacht die elke keer weer op speelt. Hoe u van de hielspoor af komt, heeft te maken met hoe u er zelf mee omgaat. Wanneer u rekening houdt met de klacht en een geschikte behandeling zoekt en voldoende rust neemt; de kans is redelijk groot dat u na enige tijd weer klachtenvrij kunt functioneren.

Hielspoor behandeling

Wanneer u een geschikte behandeling zoekt voor de hielspoor, heeft u de meeste kans dat u weer klachtenvrij kunt functioneren. Welke behandeling geschikt is en de beste resultaten geeft, is afhankelijk van bijvoorbeeld het klachtenbeeld, de belasting die u de pees en de voet geeft.

Soorten behandeling hielspoor

Er zijn verschillende soorten behandelingen voor de hielspoor klacht. Voorbeelden zijn medical tape, fysiotherapie, steunzolen. Ook is het belangrijk dat er gekeken wordt naar een mogelijke oorzaak van de hielspoor. Medical tape is een speciale tape techniek die vaak goede resultaten geeft. Deze kan toegepast worden door fysiotherapeuten die hier een scholing in hebben gevolgd.