Hielspoor operatie

Een operatie is de laatste optie die wordt toegepast wanneer al het andere (zooltjes, tape, fysiotherapie) is geprobeerd en de klachten niet verminderd. Wanneer de klachten beperkingen geven in ADL (algemeen dagelijks leven, huis- tuin- en keuken activiteiten), lopen, werken kan er een operatie overwogen worden.

De operatie van hielspoor

De operatie op zich duurt niet lang en vaak mag de patiƫnt dezelfde dag weer naar huis. Er wordt een kleine incisie gemaakt in de hiel. Hier gaan ze met een cameraatje naar binnen zodat de verkalking opgezocht kan worden. De verkalking wordt verwijderd, weggeschraapt. In sommige gevallen wordt de pees een stukje doorgesneden zodat de spanning van de pees afgehaald wordt. Deze groeit vanzelf weer aan. De incisie wordt gedicht met 3 of 4 hechtingen.

Na de operatie

Na de operatie moet veel rust worden gehouden zodat het weefsel kan groeien en herstellen. Er is kans op complicaties, dus het is erg belangrijk hieraan te houden. Na de operatie mag er gewoon gelopen worden, de voet mag belast worden op geleide van de pijn.