Hielspoor zooltjes

Zooltjes kunnen bij hielspoor een goede oplossing zijn. Laat deze altijd aanmeten door een podotherapeut. Deze is hiervoor speciaal opgeleid. Hij zal kijken naar de stand van de voeten en hoe de belasting op de voeten is. Door zooltjes kan de belasting van de voet veranderd worden. Structuren die bij de normale stand van de voet teveel belast worden, kunnen door de zooltjes minder belast worden. En andersom.
 

Steunzolen werking

Door steunzolen wordt de stand van de gehele onderste extremiteit gecorrigeerd. Dit begint bij de basis, de voeten. Door de stand van de voeten te corrigeren wordt ook de stand van de andere gewrichten, knieƫn, heupen en lage rug, veranderd. Dit kan soms gevolgen hebben voor het spierverloop van omliggende spieren. Het kost het lichaam enige tijd zich hierin aan te passen. Daarom is het belangrijk om, wanneer de steunzolen in bezit, uit voorzorg op te bouwen. Dus niet beginnen met de zolen een hele dag te dragen. Begin eens met een paar uur en bouw dit uit naar uiteindelijk een hele dag. Hoe snel dit kan worden uitgebouwd is afhankelijk van de reactie die het geeft. In sommige gevallen treedt er veel (spier)pijn op. Het is dan raadzaam om rustig op te bouwen.
 

Steunzolen vervangen

Steunzolen dienen regelmatig vervangen te worden. Na een aantal jaar verliest het de werking, omdat de vorm ‘eruit gelopen’ wordt. Houdt dit in de gaten.